2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI B.E.S.Y.O. ÖZEL YETENEK SINAVI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI DUYURUSU

2017-2018 eğitim öğretim yılı için yüksekokulumuz Özel yetenek sınavı sistemi ile öğrenci kabul işlemleri aşağıdaki gibidir. Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 01-Ağustos- 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu WEB sayfası  http://basvuru.adiyaman.edu.tr/besyo  üzerinden on-line olarak yapılacaktır.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 2017-2018 eğitim öğretim yılı için aşağıda belirtilen sayıda ve koşullarda öğrenci alınacaktır.

BÖLÜM

ÖĞRENİM SÜRESİ

KONTENJANLAR

AÇIKLAMA

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

4 yıl

30 Erkek, 20 Kız,

10 Milli Kontenjan

Antrenörlük Eğitimi

4 yıl

20 Erkek, 15 Kız, 5 Milli Kontenjan

Önkayıt Şartları

2.2.1. Başvuru Koşulları

1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak,
  2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (kesin tarihlerde mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder)
  3. 2017 YGS sınavında puan türlerinden herhangi birinden (YGS1, YGS2, YGS3, YGS4, YGS5, YGS6) en az 150.00 puan almış olmak.(Milli Sporcular için en az 7 ülkenin katıldığı organizasyon belgesini ibraz etmiş olmak).
  4. Başka bir Yükseköğretim kurumundan disiplin suçları nedeniyle çıkartılmamış ve/veya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünden 6 aydan fazla disiplin cezası almamış olmak.
  5. Sağlık Raporu (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda verilen uygulamalı ve teorik eğitim-öğretime devam edebilmeye ve mesleki uygulamaları sürdürebilmeye engel teşkil edebilecek herhangi bir engeli, kronik hastalığı, konuşma ve fiziksel bir sağlık problemi olanlar müracaat edemezler. Bu nedenle kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan işitme, görme, konuşma ve herhangi bir fiziksel yetersizliği olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık heyeti raporu istenecektir.)
  6. 2017 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme Sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylarda bu sınava başvurabilirler.
  7. 2016 ÖSYS’de YGS/LYS puanı ve Özel Yetenek sınavı sonucu bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural Açıköğretimin kontenjanlı programları içinde geçerlidir. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretimin kontenjanı bulunmayan programlarına 2015 ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

2017-2018 Özel Yetenek Sınavı Sınav Kılavuzu için Tıklayınız